Gratis piano liedje leren spelen

Je kunt de 7 stappen doorlopen door op de tabs te klikken. Onder elke tab staat weer een nieuwe video en uitleg voor je klaar!

Menuet in G

 

Stap 1

Rechterhand de melodie

Om te beginnen; wanneer je nog niet goed weet waar de toetsen zitten, is het misschien ook handig de toetsen van stickers te voorzien! Daarna kijk en luister eventueel eerst een aantal keren goed naar het filmpje en zing of neurie de melodie mee, voordat je gelijk gaat proberen te spelen. Zo hoor je steeds beter welke noten wat langer of korter duren en of de melodie omhoog of omlaag gaat, doordat je de melodie kent! Let ook op de vingerzetting, welke voor jou het handigst is! In de letternotatie staan 3 G’s achter elkaar; de eerste is een hoge G en daarna 2 centrale G’s.

Ga door met pianolessen!

Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
5 tips bij het oefenen:
1. Vergroot eerst het filmpje door op het symbool rechtsonder in het filmpje te klikken (tablet en pc).
2. Luister en kijk eerst een paar keer naar het filmpje, zodat de melodie goed in je hoofd zit en ook globaal weet welke toetsen er gespeeld worden.
3. Probeer nu de stap na te spelen alléén met behulp van de letternotatie! Pas als je het even niet meer weet, haal je het filmpje er weer bij.
4. Wanneer het filmpje je te snel gaat, oefen dan steeds een klein stukje en herhaal deze steeds weer. Pas wanneer je het helemaal in de vingers hebt, ga je door met het volgende stukje. Heb geduld en zet door!
5. ENJOY!
logo-pianoles-in-7-stappen

© 2017 Pianoles in 7 Stappen | kvk 66207789 | info@pianolesin7stappen.nl